Otorburn

Državljanin BiH izazvao tešku nesreću - dijete životno ugroženo

  • Izvor: Agencije
  • 15.07.2024. 20:20

Teška nezgoda dogodila se u ponedjeljak, 15. jula, na auto-putu A99 prema Salcburgu u blizini Otobruna u Bavarskoj. Bilo je nekoliko povrijeđenih, među kojima ima i djece. Jedno od njih je u životnoj opasnosti. Spasilački helikopteri odvezli su povrijeđene u bolnicu. Auto-put je bio zatvoren satima zbog čega se stvorio kilometarski zastoj.

Kako se saznaje iz policije, 34-godišnji državljanin BiH je svojim automobilom prekasno uočio saobraćajni zastoj i udario u automobil 56-godišnjaka iz Minhena. Automobil je otklizao preko auto-puta u lijevu zaštitnu ogradu i sa sobom "odnio" još jedan automobil.

U vozilu 34-godišnjaka bili su njegova 33-godišnja supruga i njihovo četvoro djece, starosti od pet mjeseci do osam godina. Svi u automobilu su teško povrijeđeni osim muškarca. Dvogodišnje dijete je životno ugroženo. 

Dvostruko ubistvo u Topolnici: Pucao na supružnike, policija na terenu

Dvostruko ubistvo u Topolnici: Pucao na supružnike, policija na terenu

Lakše su povrijeđeni i vozač drugog automobila (48) kao i njegov otac. Medicinska pomoć i spasilački helikopteri odvezli su povrijeđene u bolnicu.

Uz brojne spasioce iz vatrogasne jedinice Otobrun, na mjestu događaja bila je i služba za održavanje auto-puta Hohenbrun. 

Glavni put morao je biti potpuno zatvoren dok je trajao uviđaj nezgode. Potpuna obustava zbog radova čišćenja trajala je do poslijepodnevnih sati. Policija je saobraćajnicu otvorila u 15.00 sati.

Na vozilima je nastala materijalna šteta od najmanje 20.000 evra. Minhenski državni tužilac poslao je vještaka na mjesto nezgode kako bi se razjasnili uzroci nemilog događaja. 

U saobraćajnoj nesreći kod Teslića poginulo jedno lice

U saobraćajnoj nesreći kod Teslića poginulo jedno lice

Policija sada traga za učesnicima u saobraćaju koji su uočili nezgodu i mogu dati informacije o događaju koji još nije jasno utvrđen, prenosi "Feniks-Magazin".

Pratite nas i putem Vibera