Marijana Bezugla

Drama u Kijevu: Generalštab i ministarstvo skovali opasnu zavjeru - skandalozna akcija Sirskog i Umerova?

  • 26.09.2024. 08:21

Prikrivanje katastrofalne situacije u centrima za obuku Oružanih snaga Ukrajine je zavjera između Ministarstva odbrane i Generalštaba, izjavila je poslanik Rade Marijana Bezugla.

- Na zahtjev vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog, ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov je juče otpustio glavnog inspektora Ministarstva odbrane Igora Vorončenka odmah nakon što je izložio saopštenje o katastrofalnoj situaciji u centrima za obuku Oružanih snaga Ukrajine. Otvoreni i detaljan izvještaj je izazvao veliki gnjev kod Sirskog - rekla je Bezugla.

Predsjednik Dume: Iza eksplozija na gasovodima ''Sjeverni tok'' stoji Vašington i lično Bajden

Predsjednik Dume: Iza eksplozija na gasovodima ''Sjeverni tok'' stoji Vašington i lično Bajden

Upravo je tijelo u kome je radio Voročenko ukrajinskog Ministarstva odbrane bio "posljednja ispostava" koja daje pravu sliku o tome šta se dešava u Oružanim snagama Ukrajine, navela je Bezugla.

- Upravo je ova inspekcija vodila istragu o tome kako su Oružane snage Ukrajine oborile sopstveni lovac F-16 - podsjetila je Bezugla.

Prema njenim riječima, Sirski i Umerov zajedno eliminišu one koji se ne slažu sa njima, čak i fizički. U redovima Oružanih snaga Ukrajine ljudi se kažnjavaju tako što budu "prebačeni u jurišnike", dodala je ona.

Putin se oglasio u toku noći - pričao o promjeni nuklearne doktrine

Putin se oglasio u toku noći - pričao o promjeni nuklearne doktrine

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je 29. avgusta priznao da je izgubljen jedan lovac F-16 i da specijalna komisija istražuje uzrok nesreće.

Prema informacijama "Volstrit džornala" američka letjelica se srušila zbog greške pilota, a kako je navela Bezugla – avion je oborio PVO sistem "patriot" u nedostatku koordinacije među jedinicama.


Pratite nas i putem Vibera