Mineapolis

Drama u Americi: Automobilom se zaletio u protestante, poginula žena

  • 14.06.2021. 17:55

Jedna žena je poginula, a tri osobe lakše su povrijeđene juče u Mineapolisu kada se neimenovani muškarac automobilom zaletio u skupinu antirasnih protestanata, objavila je mjesna policija.

Okupljeni su protestovali protiv smrti Afroamerikanca kojeg su početkom juna ubili policajci u tom gradu, u kojem je ubijen i Džordž Flojd (George Floyd), čija je smrt potaknula masovne proturasističke proteste u SAD-u i širom svijeta.

Protestanti su vozača, bijelca, izvukli iz automobila i zadržali ga do dolaska policije, po fotografijama objavljenima na društvenim mrežama i saopštenju policije.

Jedna žena prebačena je u kritičnom stanju u lokalnu bolnicu, gdje je preminula. Još tri osobe zadobile su lakše povrede. Vozač je bio možda pod uticajem droge ili alkohola u trenutku počinjenja djela, smatraju istražitelji.

Protestanti su demonstrirali zbog smrti Vinstona Smita (Winston Smith Jr.), Afroamerikanca kojeg su 3. juna ubili šerifi pokušavajući ga privesti. Policija tvrdi da je ubijen u razmjeni vatre i da su mu u automobilu pronašli pištolj i streljivo. Njegova saputnica tvrdi da nije bio naoružan, piše avaz.ba.

Tagovi:
  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.

  • 01:00 Noćni program

    Noćni program