Njemačka

Dječak srpskog porijekla zadavio djevojčicu

  • Izvor: Mondo.rs
  • 03.01.2024. 15:11

U Njemačkoj je uhapšen dječak zbog sumnje da je zadavio svoju djevojku (15). Navodno je tinejdžer sin Srbina koji je u aprilu ubio dijete (7) ispred škole u Ulmu.

Kako se saznaje, dječak je djevojku napao uoči Nove godine u jednoj šumi kod Ulma. Žrtva je preminula u bolnici 1. januara 2024. godine.

Osumnjičeni tinejdžer je, navodno, nakon zločina pozvao policiju i rekao da je ubio svoju djevojku. Kada su patrole stigle na lice mjesta pronađena je bez svijesti i hitno prevezena u bolnicu gdje je preminula.

Osumnjičeni dječak je sin Srbina, koji je na vaskršnji ponedjeljak 2023. godine u Ulmu ubio svoju sedmogodišnju pastorku, što tužilaštvo nije ni potvrdilo ni demantovalo, piše "Bild".


Tuga u BiH: Preminula djevojka povrijeđena u nesreći u novogodišnjoj noći

Tuga u BiH: Preminula djevojka povrijeđena u nesreći u novogodišnjoj noći

Podsjetimo, policija je Srbina pronašla odmah nakon ubistva djevojčice i uhapsila, a u novembru je proglašen neuračunljivim i prebačen je u psihijatrijsku ustanovu.

Kako "Bild" piše, Srbin je tokom suđenja izjavio da je proučavao religiju i Kuran i "da mu je u nekom trenutku postalo jasno da mora da žrtvuje jedno svoje dijete Bogu".

Dječak se sad nalazi u pritvoru zbog optužbi za ubistvo, a još uvijek nije jasno zašto je došao na ideju da počini zločin.

Takođe je još uvijek nejasan motiv ubistva, piše "Mondo".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:30 Biznis klub (R)

    ''Biznis klub (R)

  • 12:55 Gola nauka (R)

    ' Gola nauka (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.