Pao na terasu

Dječak pao sa četvrtog sprata i preživio: Žice za veš ga spasile

  • Izvor: Telegraf
  • 04.09.2024. 14:02

Dječak od četiri godine iz rumunskog grada Buzaua čudom je preživio pad sa četvrtog sprata zgrade.

Jedan trenutak nepažnje bio je dovoljan da se dogodi nesreća. Dok je bio sa bakom i sestrom u kući, četvorogodišnji dječak se popeo na sto pored prozora, nagnuo se preko prozorske daske i skliznuo sa četvrtog sprata. Vatrogasci su ga pronašli na krovu terase.

"Bio je svjestan i imao je više povreda na licu", kaže Ajoanei Robert Stefan iz Inspektorata za vanredne situacije Buzaua.

Kako navodi Antena Observator, više žica za veš na koje je naletio usporilo je pad, a udarac je bio ublažen izolacijom terase.

Sreća dječaka bila je i u tome što je terasa izolovana slojem stiropora, pa je udarac bio ublažen, prenosi Telegraf.

Sutra neradni dan u Centrali Fonda PIO

Sutra neradni dan u Centrali Fonda PIO

"Bio je to djelić sekunde. Čula sam ga kako plače ovdje, i uspaničila sam se. Bili smo preplašeni. Pozvali smo sve hitne službe", rekla je jedna komšinica.

"Pad mu je ublažen, inače bi mogao da se odbije dolje, na onaj panj tamo, bio bi užas. Ne bi preživio", pričaju komšije.

Dječak je hitno prebačen u Okružnu bolnicu u Buzauu. Zbog teških povreda glave i udova, ljekari su odlučili da ga prebace u Bukurešt.

"Pacijent je svjestan. Ima više povreda na glavi, torako-abdominalne kontuzije. Stabilan je u pogledu vitalnih funkcija. U toku su dodatne pretrage", kaže Adrian Zoican, ljekar iz Jedinice za prijem hitnih slučajeva Buzaua.

I Švajcarska ukida zabranu za gradnju nuklearki?

I Švajcarska ukida zabranu za gradnju nuklearki?

Roditelji dječaka su se vjenčali tokom vikenda i ostavili njega i njegovu sestru kod bake i djeda da bi otišli na medeni mjesec. Kada je čula vijest, majka dječaka se odmah vratila kući. Žena je prevezena u bolnicu nakon što je doživjela napad panike. Policija sada istražuje kako bi utvrdila šta se tačno dogodilo.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.