Oklahoma

Dječak heroj spasio živote roditeljima

  • Izvor: Agencije
  • 05.05.2024. 15:11

Vejn i Lindi Bejker, zajedno sa njihovim devetogodišnjim sinom Bransonom, krenuli su u Dikson u Oklahomi da potraže zaklon kada je tornado prevrnuo njihov kamion i bacio ga na drveće.

Dječak je pobjegao nepovrijeđen, izvukao se iz automobila i pozvao pomoć, spasavajući živote svojim teško povrijeđenim roditeljima.

Branson je trčao kilometar i po po mraku, kroz oborene dalekovode i ruševine da bi pozvao pomoć. Stigao je u kuću komšije, koji je pozvao spasioce.

Vejn je imao povrede leđa i vrata, prelom grudnog koša, rebara i desne ruke. Linda je otišla sa probušenim plućima, slomljenom vilicom, rebrima i desnom rukom. Ali zahvaljujući sinu, oboje su živi.


Htio da dohvati loptu: Pao sa drveta i polomio kičmu, prevezen n reanimaciju

Htio da dohvati loptu: Pao sa drveta i polomio kičmu, prevezen n reanimaciju

"Vodila ga je munja koja je osvijetlila put. Trčao je koliko je mogao, kilometar i po za 10 minuta. To je impresivno", rekao je Bransonov ujak Džoni Bejker.

Posebno srceparajuća je rečenica koju je mališan rekao roditeljima prije nego što je krenuo po pomoć.

"Mama, tata, molim vas nemojte da umrete. Vratiću se, dovešću pomoć", ispričao je ujak mališana za "CBS".

Džoni Bejker vjeruje da će se njegov brat i snaja potpuno oporaviti zahvaljujući svom hrabrom sinu. Dva roditelja su primljena na odjeljenje intenzivne njege OU Medicinskog centra. Porodica i prijatelji prikupili su više od 10.000 dolara da pomognu porodici na "Go Fand Mi" platformi za donacije.


Misteriozno stvorenje na crnogorskoj plaži - FOTO

Misteriozno stvorenje na crnogorskoj plaži - FOTO

Tornada su prošlog vikenda opustošila američku državu Oklahomu. Najmanje četiri osobe su poginule, desetine su povrijeđene, a mnoge porodice su izgubile svoje domove, poslove i stvari.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: