Kontroverzni šou na ulicama Španije

Djeca šetala u donjem vešu i potpeticama, i tu nije kraj užasa

  • Izvor: Telegraf
  • 14.02.2024. 18:15

Gotovo naga djeca učestvovala su na jednom festivalu u Španiji i svojim performansom šokirali svjetsku javnost.

Karneval u Torevijehi u Španiji trajao je preko dvije nedjelje, a konačnu kulminaciju doživeo je 10. februara, kada je grupa Osadia predstavila svoje kostime. Oni su za svoje modele uzeli djecu koju su obukli u donji veš, obuli im visoke štikle, stavili podvezice i štitnike za bradavice.

Organizator se našao na meti mnogih kritika na internetu zbog video-snimaka koji prikazuju djecu obučenu u neprimjerenu odjeću kako paradiraju ulicama.

Tinedžeri, koji su bili dio proslave, nosili su u rukama LGBT zastave kojim su mahali sve vrijeme tokom izvođenja.

Španska književnica Lucija Еkstebarija rekla je da bi ovakva manifestacija trebalo da se zabrani i da maloljetnicima roditelji ne treba da dozvole da nose BDSM odeću. Takođe, česti komentari su bili da je ovde riječ o "hiperseksualizaciji maloljetnika".

Uprkos lavini loših komentara i kritikama, gradonačelnik grada Еduardo Dolon dao je punu podršku umjetnicima, kao i organizatoru događaja.

"Sve nagrađivane trupe i učesnici imaju priznanje za sjajan posao koji je urađen kako bi naš karneval zablistao i pozicinirao se kao nacionalno mjerilo", rekao je gradonačelnik.

Еruptirao vulkan: Kulja crni dim

Еruptirao vulkan: Kulja crni dim

Ulična parada u Torevijehi napravljena je po uzoru na tradicionalne brazilske manifestacije, kao što je međunarodno priznat karneval u Rio de Žaneiru.

Inače, grupa Osadia osvojila je visoko četvrto mjesto u kategoriji kostima na ovogodišnjem karnevalu.

(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: