Suđenje

Detalji neuspjelog državnog udara u Njemačkoj: Na listi za odstrel i Olaf Šolc

  • Izvor: B92
  • 27.04.2024. 21:31

Na prvom sastanku grupe 25. oktobra 2021. u jednom Bavarskom pabu, Princ Reus je govorio o tome kako želi da međunarodna zajednica prizna njegovu zamišljenu državu Vojvodstvo Reus.

U Njemačkoj počinje jedan od najvećih pravnih postupaka u istoriji te zemlje. U poned‌jeljak će pred sud izaći prva od tri grupe krajnje desničarskih teoretičara zavere koji su planirali nasilno da svrgnu parlament. Vođa 26 osumnjičenih je bivši vojnik, teoretičar zavjere, astrolog i anti-vakser Henrih XIII Princ Reus (72).

Istražitelji su morali 27 osoba povezanih s planom za rušenje parlamenta podijeliti u tri grupe zbog raznih "logističkih i sigurnosnih razloga", piše Gardijan. U poned‌jeljak u Štutgardu počinje suđenje takozvanom "vojnom krilu", dok će Reus i još osam prominentnih članova grupe pred sudiju stati 21. maja u Frankfurtu.

Služen pomen policajcu Đuriću ubijenom u terorističkom napadu:

Služen pomen policajcu Đuriću ubijenom u terorističkom napadu: "Еpilog - niko nije optužen"

Antisemitski biznismen Princ Reus potiče iz aristokratske porodice, a grupu je osnova sa željom da nasilno eliminiše državni poredak. Da je njihov plan uspio, on bi bio proglašen provizornim šefom nove Njemačke države, prema njenim granicama iz 1937. godine. Tužitelji navode da je grupa planirala naoružana ući u Rajhstag u Berlinu i uhapsiti članove Bundestaga, njemačkog parlamenta.

Cilj im je bio nasilno eliminisanje postojećih zvaničnika koje bi zamijenili svojom vladom, a detalje su razrađivali od avgusta 2021. godine do decembra 2022. kada su otkriveni u jednoj u nizu velikih protivterorističkih racija u kojima su hiljade policijskih službenika pretraživale 150 imanja u Njemačkoj ali i inostranstvu.

Putin se obratio na Bezbjednosnom forumu: Terorizam je najveća prijetnja svijetu!

Putin se obratio na Bezbjednosnom forumu: Terorizam je najveća prijetnja svijetu!

Većina članova je povezana sa ekstremističkim pokretom "Reichsbürger" u Njemačkoj.

Tužitelji navode da su imali pristup masovnom arsenalu u kojem se našlo 380 komada vatrenog oružja, 350 komada hladnog oružja i gotovo 148.000 komada municije koju su zvali "bombone".

Istražitelji su u detaljnim planovima pronašli "listu za odstrel" koju je sastavio bivši elitni vojnik Peter Vorner, a na kojoj se našao i kancelar Olaf Šolc. Kao dio priprema za novi "režim" u kojem je trebao imati važnu ulogu, Vorner je od krojača naručio personalizovanu uniformu "u stilu nacističkih vojnih uniformi".

Spriječen teroristički napad u Rusiji!

Spriječen teroristički napad u Rusiji!

Pred sudom će se pojaviti i Tomas T. (60) koji je s budućom "ministarkom transkomunikacija" Hildegard Leiding (60) tražio kandidate za buduću vladu "spiritualnim putem", prema njihovim datumima rođenja, ali i 57-godišnja doktorica Melani Riter koja se specijalizovala za proricanje budućnosti pomoću jaja. U priču je navodno umiješan i nagrađivani kuvar iz Austrije čiji je posao bio kuvanje zdrave hrane čelnicima novog režima. 

Na prvom sastanku grupe 25. novembra 2021. u jednom Bavarskom pubu, Princ Reus je govorio o tome kako želi da međunarodna zajednica prizna njegovu zamišljenu državu Vojvodstvo Reus. Taj je cilj pokušao ostvariti lobiranjem ruskom konzulatu u Lajpcigu putem svoje djevojke ruske nacionalnosti. Navodno je generalnom konzulatu poručio da će "pokazati da njemački vuk i ruski medvjed čine nepobjedivi tim".

Potvrđena veza ukrajinskih nacionalista sa terorističkim napadom u Moskvi?

Potvrđena veza ukrajinskih nacionalista sa terorističkim napadom u Moskvi?


Pratite nas i putem Vibera