U razmjeni vatre

Detalji drame u Minhenu: Policija ubila muškarca!

  • Izvor: SRNA
  • 05.09.2024. 12:19

Njemački policajci ubili su muškarca u razmjeni vatre blizu Generalnog konzulata Izraela i Centra za dokumentaciju iz perioda nacističke Njemačke u Minhenu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joakim Herman.

"Usljed intervencije policije, počinilac je zaustavljen i vjerovatno ubijen na licu mjesta", rekao je Herman novinarima.

Portparol minhenske policije saopštio je da se radi o muškarcu naoružanom dugom cijevi.

Policija je na "Iksu" objavila da nema indikacija da postoje drugi osumnjičeni niti da se dogodilo još povezanih incidenata u Minhenu.

Pucnjava kod izraelskog konzulata u Minhenu: Podignut helikopter

Pucnjava kod izraelskog konzulata u Minhenu: Podignut helikopter

Incident se dogodio na godišnjicu napada izvršenog tokom Olimpijskih igara u Minhenu 1972. godine, kada su pripadnici palestinskog pokreta "Crni septembar" ubili 11 izraelskih sportista.

Ministarstvo spoljnih poslova Izraela saopštilo je da je Konzulat bio zatvoren zbog obilježavanja godišnjice, te da niko od zaposlenih nije povrijeđen.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Nensi Fezer opisala je incident kao "ozbiljan", ali je odbila da bilo šta spekuliše u vezi sa njegovim okolnostima i pozadinom.

Iz policije je ranije saopšteno da je u toku velika policijska operacija nakon pucnjave, te da je podignut i policijski helikopter. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: