Naplatila mu večeru

David našao pun novčanik novca: Pošteno ga vratio vlasnici, ali je onda ona prevarila njega

  • Izvor: Večernji.hr
  • 10.09.2024. 17:21

Vlasnica restorana čiji je novčanik našao David i vratio ga joj, dala mu je nagradu od 50 evra i pozvala ga je na večeru, u svoj restoran, a kada su on i roditelji krenuli kući, naplatila im je obrok.

Vlasnica se nakon toga pravdala.

– Umor nas je savladao, bila je to greška – pravdala se vlasnica restorana čiji je novčanik našao David i koja je poslednjih dana u centru pažnje zbog incidenta u mjestu Riva del Garda u Italiji.

Sve je počelo kada je 15-godišnji David iz Padove, koji je bio na odmoru s roditeljima, pronašao novčanik na klupi. U njemu je bilo najmanje hiljadu evra, šest kreditnih kartica i važne vlasničke isprave, piše italijanski dnevnik La Republika.

Zahvaljujući pomoći dvoje odraslih i policije, David je uspio da vrati novčanik vlasnici, koja je, kako se ispostavilo, lokalni ugostitelj. Ona je se zahvalila dječaku i njegovoj porodici, dala mu "nagradu" od 50 evra i pozvala ih je u svoj restoran na večeru. Ali, nakon što su zajedno večerali, porodica je uredno dobila račun od 80 evra – s 10 odsto popusta.

Kada su je pitali šta se tačno dogodilo, vlasnica restorana i njen suprug su rekli:

– Kada sam upoznala dječaka, prvo sam ga pohvalila i rekla da je lijepo vaspitan, pa sam mu dala 50 evra iz novčanika, kao znak zahvalnosti. Pozvali smo ih u naš restoran i nekoliko dana kasnije su i došli. Istina je, naplatili smo im večeru, iako uz popust, ali to je bila greška. U tom trenutku bili smo preumorni i jednostavno nismo obraćali pažnju pri naplati. Kad ste iscrpljeni, lako možete da pogriješite – rekla je ona.

Potom su dodali da i dalje žele da ugoste Davida i njegovu porodicu, pa ih pozivaju, kada opet posjete Rivu, da dođu na večeru – ovaj put stvarno besplatnu.

Nije poznato da li su David i njegovi roditelji prihvatili ovaj ponovljeni poziv, prenosi b92.net/Večernji.hr.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: