Podržao Kamalu Haris

Da li će Bajden obavljati predsjednički mandat do kraja? Oglasila se Bijela kuća

  • Izvor: Agencije
  • 22.07.2024. 07:34

Bijela kuća saopštila je da će predsjednik SAD Džozef Bajden obavljati svoj mandat do kraja, uprkos pozivima pojedinih republikanaca iz Kongresa da se povuče.

U saopštenju se navodi da je Bajden rekao da se "raduje završetku svog mandata" kada su ga pitali o republikancima u Kongresu koji su ga pozvali da se povuče sa mjesta predsjednika.

Džonson pozvao Bajdena da podnese ostavku na mjesto predsjednika

Džonson pozvao Bajdena da podnese ostavku na mjesto predsjednika

Portparol Bijele kuće Еndrju Bejts rekao je za Si-Еn-Еn da je Bajden tokom svog mandata postigao uspjeh da ekonomija SAD koja je bilježila pad, postane ekonomija sa najsnažnijim rastom u svijetu, kao i da je za vrijeme njegovog mandata zabilježena najniža stopa nasilnog kriminala za gotovo 50 godina.

Bejts je naveo da je Bajden učinio NATO većim nego ikad.

''Lideri'' Demokrata još ćute oko Kamale Haris: Da li ima njihovu podršku?

''Lideri'' Demokrata još ćute oko Kamale Haris: Da li ima njihovu podršku?

- I nastaviće da se bori da zaštiti slobode Amerikanaca od radikalnih zabrana abortusa i napada na vladavinu zakona - istakao je Bejts.

Više republikanca iz Kongresa pozvalo je danas Bajdena da podnese ostavku, uključujući predsjednika Predstavničkog doma američkog Kongresa, Majka Džonsona i predsjedavajućeg ogranka republikanske kampanje u Predstavničkom domu Ričarda Hadsona.

Bajden se povukao iz kampanje za reizbor na predsjedničkim izborima 5. novembra.

Tramp: Sutra će se pokvareni Bajden probuditi i zaboraviti da je odustao!

Tramp: Sutra će se pokvareni Bajden probuditi i zaboraviti da je odustao!

On je u pismu na platformi X poručio da vjeruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsjednika do kraja mandata.

Bajden je takođe rekao da podržava potpredsjednicu SAD Kamalu Haris kao kandidatkinju demokrata na predsjedničkim izborima na kojima bi se suprotstavila republikanskom kandidatu Donaldu Trampu.

Pratite nas i putem Vibera