Okret mu je spasio život

Crtež jasno pokazuje koliko je Tramp bio blizu smrti

  • Izvor: Agencije
  • 15.07.2024. 13:14

Svijet još bruji o neuspjelom atentatu na bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa.

Metak ga je pogodio u uho. Na društvenoj mreži Iks objavljena je skica koja prikazuje koliko je blizu smrti bio kandidat za američkog predsjednika Donald Tramp.

I sam Tramp je izjavio da bi bio mrtav da se nije okrenuo.

Tramp je, pozivajući se na usporeni snimak incidenta, rekao bivšem ljekaru Bijele kuće Roniju Džeksonu da mu je metak okrznuo uho, ali da bi mu pogodio stražnji dio glave da se nije pomaknuo, prenio je Dnavni avaz.

Objasnio je da je okrenuo glavu kako bi pogledao statistiku ilegalne imigracije prikazanu na velikom ekranu na svom skupu.

„Taj grafikon koji sam pregledavao spasio mi je život. Granična patrola mi je spasila život. Da nisam pokazao na taj grafikon i okrenuo glavu da ga pogledam, taj bi me metak pogodio pravo u glavu“, citirao ga je Njujrok Post.

Tramp je rekao da je čuo "zviždanje, pucnjeve i odmah osjetio metak kako para kožu", ranije je objavio Si-bi-es Njuz.

Na Trampa je pucao Tomas Metju Kroks, stanovnik Betel Parka u Pensilvaniji.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.