Vašington post

CIA objavila kako postati špijun

  • Izvor: B92
  • 05.05.2022. 08:02

​CIA je objavila uputstva na ruskom jeziku pomoću kojih je moguće tajno se povezati sa obavještajnom službom SAD i predati joj informacije.

Kako su saopštili neimenovani zvaničnici za "Vašington post", CIA je na društvenim mrežama objavila detaljna uputstva na ruskom jeziku o tome kako doušnici mogu osigurati bezbjednost prenosa podataka, a da "ne budu uhvaćeni".

Konkretno, obavještajna agencija savjetuje da se koristi internet-pretraživač "Tor" koji omogućava anonimno surfovanje internetom, kao i virtuelne privatne mreže ili VPN.

CIA savjetuje da se u te svrhe ne koristi privatni računar ili računar sa radnog mjesta.

"Željeli smo da osiguramo bezbjedan način za uspostavljanje komunikacije", rekao je neimenovani američki obavještajac koji tvrdi da "Rusi pokušavaju da stupe u kontakt sa CIA", prenosi "Vašington post".

Prema uputstvu, doušnici treba da navedu svoje puno ime, zemlju iz koje pišu, zvaničnu dužnost, kao i da preciziraju "kakav pristup imaju informacijama od značaja" za američku obavještajnu službu, prenosi B92.

Po riječima bivših obavještajaca, sve te informacije se pažljivo analiziraju i provjeravaju.

Kako navodi list, takvim "novim pristupom" CIA se nada da će dobiti više zvaničnih povjerljivih informacija Rusije.

Tagovi:
  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča (R)

    ''Narod priča (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.