Komšijama rekla da su na moru

Četiri godine živjela sa tijelima roditelja koje je sama ubila

  • Izvor: Telegraf
  • 05.07.2024. 18:19

Umjetnica Virdžinija Mekalo (36) plakala je danas na britanskom sudu u Čelmsfordu dok je priznavala da je otrovala svog oca Džona (70) i brutalno izbola svoju majku Luis (71) u junu 2019. godine.

Djevojka je brutalno ubila svoje roditelje i godinama skrivala njihova tijela u svom domu, dok je komšijama rekla da su se "preselili na more".

Virdžinija je tokom četiri godine u više navrata lagala zabrinute mještane i ljekara opšte prakse njenih roditelja o tome gdje se nalaze, dok su se njihova tijela raspadala u kući u kojoj je ona nastavila da živi.

Komšije su Virdžiniju opisale kao "čudnu" i kao osobu "koja se često pojavljivala da razgovara kasno uveče oko 22 časa". Dodali su da bi im nasumično kupovala kinesku hranu i ostavljala im je na pragu.

Virdžinija je uhapšena 13. septembra prošle godine kada su doktori opšte prakse njenih roditelja alarmirali policiju jer se nisu pojavili u zakazanim terminima duži vremenski period.

Kćerka je tokom policijskog ispitivanja priznala da je otrovala svog oca lijekovima koji se izdaju na recept i ubrzo nakon toga izbola nasmrt majku.

Njihova tijela je sakrila u spavaćoj sobi na posljednjem spratu.

Radnik u lokalnoj radnji rekao je da Džona i Lois nije vidio od pandemije koronavirusa, kao i da mu je Virdžinija rekla da su se preselili na more.

"Svi smo šokirani, nismo mislili da je sposobna za ovo", rekao je.

Virdžinija će ostati u pritvoru do narednog ročišta kada će joj biti izrečena kazna. Planirano je da izricanje kazne bude 10. i 11. oktobra, piše Dejli mejl.

"U srcu ove istrage su Džon i Lois – i cijela njihova porodica. Postupci Virdžinije su imali značajan i emotivan uticaj na porodicu i naše misli danas su prije svega sa njima. Veoma smo blisko sarađivali sa njima i podržavali ih od samog početka dok smo utvrdili okolnosti oko smrti Džona i Lois i prikupili dokaze koji su doveli do današnjeg izjašnjavanja o krivici", rekla je inspektorka detektiv Lidija Džordž, iz Uprave za teške zločine Kenta i Еseksa.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program