Mediji

Čarlsu je ostalo još dvije godine života?

  • Izvor: B92
  • 22.03.2024. 17:23

Prije nešto manje od dva mjeseca, Bakingemska palata potvrdila je da je kralju Čarlsu Trećeg dijagnostikovan rak, a sada izvori otkrivaju da se kralj bori sa rakom pankreasa.

Kako navode, njemu je ostalo dvije godine života.

Dok je kraljevska porodica skrivala detalje o specifičnostima Čarlsove bolesti, uključujući i vrstu raka od kojeg boluje, izvor lista InTačVikli, ekskluzivno potvrđuje da je poznato da je kraljeva dijagnoza javna tajna među kraljevskim osobljem.

"Mnogi dvorjani vjeruju da je Čarlsov rak gori nego što oni to prikazuju", dodaje drugi insajder za pomenuti portal.

"Čak i prije dijagnoze, bilo je zabrinutosti za njegovo zdravlje", navodi se.

Palata se oglasila o stanju Kejt Midlton: Еvo gdje je i šta radi

Palata se oglasila o stanju Kejt Midlton: Еvo gdje je i šta radi

Bakingemska palata je 5. februara potvrdila da je Čarlsu dijagnostikovan neodređeni oblik raka. Dijagnozu je dobio nakon benigne operacije uvećane prostate 26. januara.

"Njegovo veličanstvo je danas započelo raspored redovnih tretmana, tokom kojih su mu ljekari savjetovali da odloži javne dužnosti", navodi se u saopštenju Palate.

"Tokom ovog perioda, njegovo Veličanstvo će nastaviti da obavlja državne poslove i zvaničnu papirologiju kao i obično", dodaje se.

Monarh je od tada prisustvovao na nekoliko javnih angažmana.

Kralj nakon smrti majke

Čarls je postao kralj nakon smrti svoje majke, kraljice Еlizabete Druge, u septembru 2022. On je formalno prihvatio kraljevsku titulu na krunisanju u maju 2023.

"Tragedija je što Čarls neće moći da prati majčine stope i ostavi trajno nasljeđe kao što je to ona uradila", priznaje prvi insajder, prenosi b92.

Pratite nas i putem Vibera