Tragedija u Đenovi

Beba preminula nekoliko sati nakon što je otpuštena iz bolnice

  • Izvor: Telegraf
  • 07.10.2024. 22:57

Jednogodišnja djevojčica umrla je u nedjelju ujutru u Đenovi nakon što je otpuštena iz bolnice Lavanja samo nekoliko sati ranije.

Djevojčicu su roditelji doveli u bolnicu popodne 5. oktobra i tražili medicinsku pomoć jer im je djelovalo kao da malena ima "problema sa bolovima u stomaku".

Hrvatski Crveni krst prikupio oko 150.000 evra pomoći poplavljenim područjima

Hrvatski Crveni krst prikupio oko 150.000 evra pomoći poplavljenim područjima

Međutim, ljekari su odlučili da bebu i roditelje vrate kući jer su svi testovi bili dobri. Takođe, ona je po prijemu u bolnicu stavljena nekoliko sati pod nadzor, ali kako nije uočena nikakva prijetnja po život, djevojčica je otpuštena.

Međutim, malena je samo nekoliko sati kasnije preminula.

Sada roditelji traže da se uradi obdukcija i pronađe razlog zbog čega je djevojčica preminula nekoliko sati nakon pregleda.

"Djevojčica je stigla u hitnu pomoć Lavagnja sa gastrointeralnim simptomima. Podvrgnuta je tačnoj kliničkoj i anamnestičkoj procjeni, dobila je odgovarajuću terapiju. Nakon stabilnog stanja, otpuštena je kući", rekli su iz bolnice nakon tragedije.

Srpkinja ojadila bečke penzionere

Srpkinja ojadila bečke penzionere

Međutim, nakon pregleda, sutradan ujutru je djevojčici ponovo pozlilo. Iako je za transport bebe angažovan helikopter koji ju je prevezao u bolnicu, nažalost, bilo je kasno i djevojčica je umrla.

Uprava bolnice izrazila je saučešće porodici, prenosi "Telegraf".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: