Predsjednik

Bajden potpisao budžet za odbranu od 886 milijardi dolara

  • 22.12.2023. 22:35

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden potpisao je budžet za odbranu za fiskalnu 2024. godinu, saopštila je Bijela kuća.

Budžetom je predviđeno izdvajanje više od 886 milijardi dolara za specijalizovane programe ministarstava odbrane i energetike, Stejt departmenta i obavještajnih službi.

U budžetu za odbranu rezervisano je 800 miliona dolara za pomoć Ukrajini, a Bijela kuća tražila je veći dio potrošnje za ove namjene u posebnom dokumentu, koji se razmatra u Kongresu.

Stejt department je odobrio moguću prodaju raketa Stinger NATO agenciji za podršku i nabavku (NSPA) za 780 miliona dolara, saopštio je danas Pentagon.

U saopštenju Pentagona se dodaje da su glavni izvođači radova Rejton i Lokid Martin, prenosi Rojters.

Stinger je američki prenosivi sistem protivvazdušne odbrane koji funkcioniše preko infracrvenog navođenja, a pored SAD, ove rakete koriste 29 drugih zemalja i neodređen broj vojnih organizacija širom svijeta.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:52 Bez komentara

    Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 ATV Specijal: Dok. Film: Svjedok

    'O premijeri istorijsko-dokumentarnog filma "Svjedok" ne propustite pogledati u našem studiju sa relevantnim gostima. "ATV Specijal", večeras u 20 časova.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.