Intervju za radijsku stanicu

Bajden ponovo gubi konce: ''Ponosan sam što sam prva crna žena''

  • Izvor: Agencije
  • 05.07.2024. 07:49

Američki predsjednik Džo Bajden pokušao se vratiti u život nakon debakla tokom debate sa Donaldom Trampom radijskim intervjuom i učvrstiti svoju poziciju u kampanji, piše Njujork Tajms, ali umjesto toga opet je zamuckivao, borio se naći fraze i riječi, a u jednom je trenutku izjavio i da je "ponosan što je prva crna žena koja je služila s crnim predsjednikom".

Intervju je, navodi Njujork Tajms, 3. jula dao afroameričkoj radijskoj TV stanici Vurd (Wurd) u Filadelfiji, a pritom se hvalio i imenovanjem prve crne žene u Vrhovni sud te, odabirom prve crne žene za potpredsjednicu SAD-a.

No, čini se da je pritom opet pobrkao lončiće. Kako navodi Njujork tajms, predsjednik Bajden griješio je više puta. Pogriješio je i tvrdeći da je prvi predsjednik iz Delavera, zaboravljajući Džona F. Kenedija.

Svi Bajdenovi nastupi biće sada pod intenzivnim nadzorom, a njegovi pokušaji da uvjeri američki narod, stranku i donatore, da je mentalno sposoban voditi kampanju pred jedne od najvažnijih predsjedničkih izbora u američkoj istoriji, zasad se ne čine naročito uspješni, prenio je Jutarnji list.

Komentarišući debatu sa Trampom, Bajden je priznao da je imao lošu debatu, ali je dodao da 90 minuta na sceni ne briše šta je uradio u posljednje tri i po godine.

Poslušajte dio Bajdenovog nastupa.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: