Američki predsjednik

Bajden ide u bolnicu

  • Izvor: Indeks
  • 28.02.2024. 17:48

Američki predsjednik Džozef Bajden je rekao da će se danas podvrgnuti fizikalnom pregledu u vojnoj bolnici u saveznoj državi Marilandu, a rezultati će se pomno posmatrati s obzirom na to da osamdesetjednogodišnjak namjerava ponovno biti izabran na izborima u novembru.

Bijela kuća je rekla da će kasnije danas javno objaviti pisani sažetak rutinskog, godišnjeg pregleda demokratskog predsjednika.

Prošle godine doktori proglasili Bajdena sposobnim

Ovogodišnji se pregled odvija u vrijeme kada će se Bajden najvjerojatnije ponovo sučeliti s bivšim republikanskim predsjednikom, sedamdesetsedmogodišnjim Donaldom Trampom, na izborima 5. novembra.

Da bi klima u automobilu bolje radila, obratite pažnju na ovih 6 stvari

Da bi klima u automobilu bolje radila, obratite pažnju na ovih 6 stvari

Dvojica kandidata se međusobno optužuju za slabljenje mentalnih sposobnosti. Trampova posljednja suparnica za nominaciju Republikanske stranke, pedesetdvogodišnja Niki Hejl, rekla je da su obojica kandidata prestara za Bijelu kuću i da bi se trebali podvrgnuti kognitivnim testiranjima.

Doktori su Bajdena proglasili zdravim i "sposobnim za obavljanje dužnosti" na prošlogodišnjem fizikalnom pregledu, koji je uključivao uklanjanje lezije s predsjednikovih prsa, a na njemu je rečeno i da Bajden nema simptoma dugotrajnog kovida nakon što se virusom korona zarazio 2022.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.