Drama na nebu

Avion se zapalio u letu, a onda mu otkazao jedan od motora

  • Izvor: Indeks
  • 17.06.2024. 16:00

Putnički avion bezbjedno je sletio na aerodrom na Novom Zelandu nakon što je izbio požar i jedan od motora mu je otkazao, saopštila je nacionalna vatrogasna služba.

Boing 737-800, kompanije “Virdžin Australija”, letio je za Melburn u Australiji, ali je na kraju sletio u novozelandski grad Inverkargil. 

– Incident je možda bio rezultat udara ptica – rekao je Stjuart Ags, glavni operativni direktor avio-kompanije.

Posljedice udara ptica variraju po težini u zavisnosti od veličine ptica, reakcije pilota i koji dio letelice se sudario sa pticama. Plamen u avionu viđen je ubrzo nakon polijetanja sa aerodroma Kvinstaun.

Nema više informacija o tome šta se dogodilo u trenutku incidenta, rekla je portparolka aerodroma Ketrin Nind. U incidentu niko nije povrijeđen.

U avionu je bilo 67 putnika i šest članova posade. Ags je najavio da će putnici biti smješteni preko noći u Inverkargilu i da će biti uređeni novi letovi.

Niz problema sa Boingom

Ovo je samo posljednji u nizu incidenata u kojima su učestvovali avioni Boinga.

Za vikend se saznalo za slučaj od 11. aprila, kada je Boing 737 Maks 8 kompanije “Sautvest erlajns” počeo naglo da opada, zaustavivši pad na oko 120 metara iznad Tihog okeana.

Prošle nedjelje je objavljeno da je tokom maja, u odvojenom incidentu, drugi Boing 737 Mak pretrpio štetu nakon što je doživio “holandsko prevrtanje”. Holandsko prevrtanje se odnosi na situaciju u kojoj se avion ljulja od jednog vrha krila do drugog vrha krila. Naziv je uveden jer letjelica u vazduhu oponaša kretanje holandskog klizača.

U januaru je američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) naredila skoro 200 Boinga 737 Maks 9 da se prizemlje nakon što je komad trupa otpao u toku leta. Letjelice su vraćene u upotrebu nakon opsežnog pregleda.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?