Sebastijan Kurc

Austrija podržava zemlje zapadnog Balkana na putu ka EU

  • 30.01.2019. 18:02

Austrija podržava Makedoniju i druge zemlje zapadnog Balkana na njihovom putu ka članstvu u EU, izjavio je austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

On je novinarima nakon sastanka sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom u Beču rekao da će Austrija i dalje biti uz Makedoniju i druge zemlje zapadnog Balkana. 

"Želimo da podržimo ovaj region. Želimo, prije svega, da ovaj region postane dio Evropske unije, jer će Unija geografski biti sveobuhvatna tek nakon što države zapadnog Balkana postanu njene članice", istakao je Kurc. 

Kurc je naglasio da nije relevantno postavljati konkretne rokove za pridruživanje Makedonije EU, jer sve uvijek zavisi od ispunjavanja kriterijuma i od napretka u pojedinim zemljama zapadnog Balkana, javio je "Sputnjik". 

Austrijski kancelar je dodao da vidi jaku volju Skoplja da krene ka Uniji.

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)