Rusija

ATV donosi detalje napada na Sevastopolj: Ukrajinci koristili američke rakete

  • Izvor: ATV
  • 16.05.2024. 02:27

Ukrajinske snage napale su u srijedu kasno naveče Sevastopolj američkim raketama, javlja reporeter ATV-a iz ovog grada na Krimu.

Pet američkih operativno-taktičkih raketa ATACMS uništeno je od strane sistema PVO na dežurstvu nad teritorijom Republike Krim.

Ovo je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane.

"15. maja oko 23.00 časa po moskovskom vremenu zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad američkim operativno-taktičkim projektilima ATACMS protiv ciljeva na teritoriji Ruske Federacije. Dežurnim sistemima PVO nad teritorijom Republike Krim uništeno je pet operativno-taktičkih projektila“, navodi se u saopštenju, javlja reporter ATV-a Darinka Petrović iz Sevastopolja.


Ukrajinci napali više gradova

Ukrajinci napali više gradova

Prema riječima guvernera Sevastopolja Mihaila Razvožajeva pričinjena je materijalna šteta, ali, srećom, nije bilo povriješenih.

"U jednom od objekata na sjevernoj strani, dvije privatne kuće i automobil oštećeni su od fragmenata oborene rakete. U drugoj kući 6 prozora je oštećeno od eksplozije. Nijedna osoba nije povrijeđena, to je najbitnije“, pojasnio je Razvožajev.

Pratite nas i putem Vibera