Matuš Šutaj Еštok

Atentat na Fica: Ministar policije traži sazivanje Savjeta bezbjednosti Slovačke

  • Izvor: Agencije
  • 16.05.2024. 07:01

Slovački ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj Еštok zatražiće danas od potpredsjednika Vlade Tomasa Tarabe sazivanje Savjeta bezbejdnosti Slovačke, poslije atentata na premijera Roberta Fica.

Ministar unutrašnjih poslova je obavijestio da će pojačati zaštitu političara i pojedinih medija, prenosi slovački ta3.

Ministar je to izjavio na konferenciji za novinare u bolnici u kojoj je Fico operisan poslije jučerašnjeg atentata u gradu Handlovi, u kojem je teško povrijeđen kada ga je napadač, 71-godišnjak, pogodio s više hitaca iz neposredne blizine.

Robert Fico u komi: Operacija trajala skoro 4 sata

Robert Fico u komi: Operacija trajala skoro 4 sata

Premijer je u veoma teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici.

Slovački mediji su nakon pokušaja atentata na Fica prenijeli da je napadač 71-godišnji pisac Juraj Cintula, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija još uvijek nisu potvrdile te navode.

Atentator otkrio zašto je pucao na Roberta Fica

Atentator otkrio zašto je pucao na Roberta Fica

Matuš Šutaj Еštok rekao je da je napad na Fica bio politički motivisan i da je napadač odluku o tome donio nakon predsjedničkih izbora prije više od mjesec dana.

Na društvenim mrežama kruži video-snimak na kojem se vidi Cintula u hodniku, sa povredom glave, kako govori "Ne slažem se sa politikom vlade".

Fico preživio pet metaka

Fico preživio pet metaka

Zatim se čuje muški glas koji pita privedenog Cintulu šta je odlučio da uradi povodom toga.

- Mediji su likvidirani. Zašto je napadnuta Radio televizija Slovačke (RTVS)? Zašto je smijenjen sudija Mazak (bivši predsednik Sudskog savjeta) - pita Cintula, nakon čega se snimak završava.

Taraba je izjavio je da vjeruje je premijer Robert Fico van životne opasnosti i da će "prežjiveti" pokušaj ubistva.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:15 Serija: Ko te šiša (12+)

    Serija: Ko te šiša (12+)

  • 21:45 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:45 Film

    ''''Film