Nakon pokušaja terorističkog napada

Ankara najavljuje aktivnije vojne operacije protiv PKK

  • Izvor: SRNA
  • 02.10.2023. 08:08

Vojne operacije Oružanih snaga Turske protiv Radničke partije Kurdistana /PKK/ na sjeveru Iraka i u Siriji dobiće aktivniji i žešći karakter nakon pokušaja terorističkog napada u Ankari, izjavio je neimenovani izvor iz administracije turskog predsjednika Redžepa Tajipa Еrdogana.

"Gospodin predsjednik je tokom jučerašnjeg obraćanja Parlamentu upozorio da će se naša borba nastaviti do posljednjeg teroriste i da su ovi patetični pokušaji /vršenja terorističkih napada/ njihovi posljednji trzaji. Vojne operacije naših herojskih vojnika postaće aktivnije i žešće. Turska neće biti talac terorista", rekao je izvor.

Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja izjavio je juče da su dvojica terorista aktivirala eksplozivnu napravu blizu zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari. Jedan od terorista je aktivirao eksploziv na sebi, dok je drugi "neutralisan".

U napadu su ranjena dvojica policajaca.

Turski mediji objavili su da je PKK preuzela odgovornost za napad.

Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je juče da je vojska nakon pokušaja terorističkog napada izvršila vazdušne udare na objekte u vlasništvu PKK na sjeveru Iraka. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:15 Serija: Ko te šiša (12+)

    Serija: Ko te šiša (12+)

  • 21:45 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:45 Film

    ''''Film

  • 00:55 Noćni program

    Noćni program