U Gazi

Amerika savjetuje Izraelu da odgodi kopnenu operaciju

  • Izvor: SRNA
  • 23.10.2023. 08:37

SAD savjetuju Izraelu da odgodi kopnenu operaciju u Gazi, kako bi se dobilo na vremenu za razgovore o oslobađanju talaca koje drži palestinski Hamas i da bi se omogućila isporuka dodatne humanitarne pomoći u palestinsku enklavu, izjavilo je nekoliko američkih zvaničnika za list "Njujork tajms".

Neimenovani izvori navode da Vašington vjeruje da je potrebno više vremena za pripremu za odbranu od napada grupa koje podržava Iran na američke interese na Bliskom istoku.

Oni su rekli da se očekuje da te grupe intenziviraju svoje aktivnosti kada Izrael pomjeri vojsku u Gazu.

Velika pobuna u Briselu protiv Fon der Lajen

Velika pobuna u Briselu protiv Fon der Lajen

Prema njihovim riječima, administracija predsjednika SAD Džozefa Bajdena ne zahtijeva ništa od Izraela, ali podržava "invaziju" na Gazu sa ciljem nanošenja poraza Hamasu.

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin prenio je poruku Vašingtona tokom razgovora sa ministrom odbrane Izraela Joavom Galantom da Tel Aviv ne treba da žuri sa kopnenom operacijom u Gazi, prenijela je "Raša tudej".

Izraelski državni medijski servis "Kan 11" objavio je sinoć da je izraelski premijer odgodio kopnenu operaciju u Pojasu Gaze, "očigledno iz političkih razloga".

Rastu tenzije, napadi sve češći: Jevrejska zvaničnica ubijena u Detroitu!

Rastu tenzije, napadi sve češći: Jevrejska zvaničnica ubijena u Detroitu!

Vojska Izraela nastavila je jutros napade na Gazu i južni dio Libana. Palestinski mediji opisali su napade u posljednja 24 časa "najsnažnijim bombardovanjem" od 7. oktobra, kada su militanti Hamasa izvršili napad Izrael.

Pozivajući se na lokalne izvještaje, televizija "Al džazira" prenijela je da je juče u Gazi poginulo najmanje 400 ljudi.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 11:20 Serija: Ko te šiša (12+) (R)

    ''Serija: Ko te šiša (12+) (R)

  • 11:50 Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

    '''Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.