Lejde Еrnesto Rodrigez Hernandez

Ambasador Kube: Rezolucija o Srebrenici ne doprinosi miru

  • Izvor: SRNA
  • 18.06.2024. 20:37

Ambasador Kube u Beogradu Lejde Еrnesto Rodrigez Hernandez izjavio je danas da je njegove zemlja u Generalnoj skupštini UN glasala protiv Rezolucije u Srebrenici zato što će se uvijek protiviti akcijama koje krše međunarodno pravo i povelju UN.

Hernandez je ocijenio da Rezolucija o Srebrenici ne doprinosi miru i pomirenju na Balkanu, već stigmatizaciji Srba.

"Ali, kada vidimo rezultate i broj glasova protiv i suzdržanih, mislim da je to moralna pobeda i da je ta rezolucija propala", rekao je Hernandez na konferenciji za novinare, koju je održao zajedno sa liderom Konzervativnog pokreta "Naši" Ivanom Ivanovićem.

Zahvalivši pokretu "Naši" za podršku narodu Kube, Hernandez je ukazao na to da se njegova zemlja nalazi u teškoj ekonomskoj, trgovinskoj i finansijskoj situaciji zbog mjera SAD.

On je dodao da su SAD Kubi dodale još jedan paket od 243 sankcije zato što je uvrštena na spisak zemalja koje podržavaju terorizam.

"Držanje Kube na spisku zemalja koje su SAD označile kao države koje podržavaju terorizam dešava se samo zato da bi se opravdale sankcije Kubi. Nema drugog razloga da bi sankcije opstale", rekao je Hernandez.

On je istakao da prijatelji ove zemlje kažu "to mora da je šala", ali to donosi katastrofalne posljedice Kubi jer su joj spriječene finansijske transakcije i pristup novim tehnologijama.

"Kuba ne podržava terorizam, ona je žrtva terorizma", poručio je kubanski ambasador.

Ivanović je rekao da srpski i kubanski narod dijele zajedničku istoriju jer su i jedni i drugi propatili od američkog imperijalizma.

"Zahtevamo da se Kuba odmah skine sa liste zemalja koje podržavaju terorizam. Ne postoje dokazi o tome i Kuba je žrtva terirističkih napada orkestriranih iz SAD", ocijenio je Ivanović.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program