Zbog sumnje da je počinio ratni zločin

Zoranu Đokiću određen pritvor

  • 04.02.2019. 13:18

Osnovni sud u Peći odredio je pritvor do 30 dana Zoranu Đokiću koji je uhapšen zbog sumnje da je navodno počinio ratni zločin, rekao je Srni njegov advokat LJubomir Pantović.

"Sud je prihvatio zahtev tužioca da se odredi pritvor do mesec dana, iako je Đokić na saslušanju uz navođenje validnih dokaza osporio sve navode optužbe", kaže Pantović, najavljujući da će u roku podnijeti žalbu. 

Za sada nije poznato, gdje će Đokić biti prebačen u pritvorski centar u Kosovskoj Mitrovici, Podujevu ili u Gnjilane. 

Đokić je u petak, 1. februara, oko 22.00 časa uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje i potom prvo prebačen u pritvorski centar u Prištini, a zatim u Peć, gdje se trenutno nalazi. 

Pravosuđe samoproglašenog Kosova Đokića sumnjiči da je tokom sukoba 1999. godine na teritoriji opštine Peć navodno počinio ratni zločin nad albanskim civilima. 

NJegova porodica tvrdi da je riječ o zamjeni identiteta i podsjećaju da je Zoran radio u OEBS-u i Kancelariji UNMIK-a za sjevernu Mitrovicu do prije pet godina, kada se sa porodicom preselio u Beograd. 

Prema informacijama iz Kosovske policijske službe, skoro 80 Srba iz Peći i 46 iz Đakovice nalazi se na "tajnom spisku" lica za koja Albanci tvrde da su tokom ratnih sukoba počinili zločine nad albanskim civilima. 

Tagovi: