Predsjednik Srbije

Završena sjednica Vlade, Vučić podnio izvještaj o razgovorima sa Srbima na KiM

  • Izvor: SRNA
  • 05.11.2022. 12:20

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podnio je danas na sjednici Vlade Srbije izvještaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, koji su najavili povlačenje iz prištinskih institucija zbog posljednjih poteza premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija i suspenzije komandira regionalne direkcije policije Sjever Nenada Đurića.

"Hvala vam na pozivu i što ste mi pružili priliku da vas obavestim o situaciji u kojoj se Srbija nalazi. Ne odustajemo od odgovorne politike mira i stabilnosti", poručio je Vučić na "Instagramu" nakon sjednice Vlade.

Sjednici su, osim ministara, prisustvovali i direktori javnih preduzeća.

Nakon sjednice Vlade Srbije, Vučić je razgovarao u odvojenim susretima sa ambasadorima Kine u Beogradu Čen Bo, te Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Predsjednik Srbije je ambasadora Kine informisao o tome da je Beograd ispoštovao Brisleski sporazum, ali da Priština nije i ne želi to da učini.

Sastanku sa kineskim ambasadorom u Palati "Srbija" prisustvovao je i ministar spoljnih poslova Srvbije Ivica Dačić.

Tokom dana Vučić će imati sastanak i sa NJegovom svetosti patrijarhom srpskim Porfirijem i Sinodom Srpske pravoslavne crkve, koje će upoznati sa najnovijom situacijom na Kosovu i Metohiji.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio da će danas u Beogradu sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Sinodom Srpske pravoslavne crkve.

Predstavnici Srpske liste danas će na sastanku u Zvečanu odlučivati da li će napustiti institucije na sjeveru Kosova i Metohije pod kontrolom Prištine.


(Foto: Tanjug/AP)