Senator

Vulin: Zašto niko ne razumije bol srpskih majki iz Podrinja

  • Izvor: SRNA
  • 12.07.2024. 12:24

Potpredsjednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin izjavio je da je u svakoj srpskoj kući dio vaspitanja poštovanje prema majkama, da razumije i bol Munire Subašić, ali ne i zašto niko ne razumije bol srpskih majki iz Podrinja i zašto se srpska bol ismijava.

Reagujući na strašne kletve koje je Subašićeva uputila predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj djeci, Vulin je istakao da nema opravdanja za pominjanje djece i nerođene unučadi Aleksandra Vučića, kao što nema opravdanja ni tvrdnja da su Srbi narod ispranog mozga koji ne zna istinu.

On je napomenuo da je poštovanje prema svačijoj majci dio vaspitanja u svakoj srpskoj kući, da srpske majke uče svoju djecu da svaku stariju ženu oslove sa "majko" i da ne odgovaraju, pa i kada majka griješi ili ne razumije, ali da za kletve Subašićeve nema opravdanja.

On je dodao da ne zna i odakle pitanje da li će Vučić doći u Srebrenicu, jer je tamo bio, spustio cvijet i izrazio saučešće, bez ubjeđivanja, bez kletvi i uslovljavanja.

"Njegov gest je nagrađen linčom i pokušajem ubistva. Razumijem bol svake majke pa i Munire Subašić, ali ne razumijem zašto niko ne razumije bol srpskih majki iz Podrinja i ne razumijem zašto se srpska istina proglašava za laž, baš kao što ne razumijem zašto se srpska bol ismijava, a doprinos Srbije miru vrijeđa i potcjenjuje", kaže Vulin.

Pratite nas i putem Vibera