Osnivač Pokreta socijalista

Vulin: Sude svakom Srbinu koji kaže istinu o Račku

  • Izvor: SRNA
  • 15.01.2024. 10:08

Osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin saopštio je, povodom navršavanja četvrt vijeka od kada je srpska policija razbila šiptarske teroriste u selu Račak, da se danas svakom Srbinu koji kaže istinu o ovom slučaju "sudi, a Srbiji zabranjuje da se bori za svoje Kosovo i Metohiju".

- Srbima koji se ne predaju, uvode se sankcije, a šiptarskim teroristima, prodaju se `džavelini` - naveo je Vulin.

On je ocijenio da sve to govori da borba za slobodnu i samostalnu Srbiju nije gotova, sve dok ima slobodnih Srba koji se borbe ne boje, saopšteno je iz Pokreta socijalista, koalicionog partnera vladajuće Srpske napredne stranke.

Vulin je podsjetio da je laž o Račku izgovorio tadašnji šef misije OЕBS-a Vilijam Voker, ali da je čak i Haški tribunal odbio da ga presudom o Račku oslobodi tereta laži.

On je podsjetio da je NATO legitimnu akciju legalnih organa iskoristio za napad na Srbiju.

Na današnji dan 1999. godine dogodio se oružani sukob između srpske policije i albanskih terorista tokom policijske akcije u selu Račak.

Srpska policija je tog dana napala pripadnike takozvane albanske terorističke OVK, jer se u selu Račak nalazilo jako uporište terorista, ali je poslije sukoba predstavnik OЕBS-a Vilijam Voker optužio Srbiju za, kako je tvrdio, masakr nedužnih civila, što je bio povod za agresiju NATO-a na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju. 

Pratite nas i putem Vibera