Potpredsjednik Vlade Srbije

Vulin: Nijemci su narod genocida, a ne Srbi

  • Izvor: SRNA
  • 22.05.2024. 18:32

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da će, koliko god Nijemci i njihov šef diplomatije Analena Berbok nametali rezolucije, ostati istina da su Nijemci narod genocida, a Srbi nisu.

Vulin je naveo da Njemačka, zemlja čije je srednje ime genocid i Holokaust, silom pokušava da ubije savjest slobodnog svijeta i da Berbokova kao unuka Valdemara odlikovanog, Hitlerovog sljedbenika prijeti i ucjenjuje predstavnike zemalja koje neće da Srbe proglase genocidnim narodom.

"Mog oca su toliko mučili da ih je preklinjao da ga ubiju, rekli su mu da je to zato što je Srbin"

Prema njegovim riječima, Analena Berbok je dedina unuka, navikla da se pred silom Trećeg rajha ili ujedinjene Njemačke stoji mirno, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je unuk svog dede koga su ubili njemački saveznici ustaše, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Vlade Srbije.

Analena Berbok prijeti pojedinim državama kako bi glasale za rezoluciju o Srebrenici

Analena Berbok prijeti pojedinim državama kako bi glasale za rezoluciju o Srebrenici

"I Aleksandar Vučić neće stajati mirno pred nemačkom silom. Koliko god Analena nametne rezolucija bivšim i sadašnjim kolonijama Nemačke, ostaće istina da je ona unuka naciste, a Aleksandar Vučić unuk jasenovačke žrtve, i istina da su Nemci narod genocida, a Srbi nisu. I nema sile koja će to promeniti", poručio je Vulin.

Sjednica Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da bude razmatran prijedlog rezolucije o Srebrenici, čiji je Njemačka sponzor, biće održana sutra u Njujorku.

Pratite nas i putem Vibera