Potpredsjednik Vlade Republike Srbije

Vulin: Jednostavna istina previše složena za Bećirovića

  • 10.06.2024. 18:44

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je jednostavna istina previše složena za bošnjačkog člana Predsjedništva Denisa Bećirovića.

- Kršenje Dejtona pokušajima da se ukine Srpska, ugrožava međunarodno pravo i mir, poštovanje Dejtona čuva mir čitavog regiona - dodao je Vulin.

On je istakao da je Bećirović  ćutao o Svesrpskom saboru, da niko ne bi saznao kolika je neznalica.

- Ni projekat Velike Srbije, ni Velika Srbija nikada nisu postojali i šteta je što nisu, jer da jesu postojali, Srbi bi živjeli u jednoj državi, ne bi morali da slušaju Bećirovićeve izlive mržnje sa mjesta predsjedavajućeg BiH. Kršenje Dejtonskog sporazuma pokušajima da se ukine Srpska, ugrožava i međunarodno pravo i mir na Balkanu, a dosljednim sprovođenjem po kome se poštuju nadležnosti Republike Srpske, čuva se mir i stabilnost čitavog regiona. Ova jednostavna istina je izgleda previše složena za Bećirovića - poručio je Vulin koji boravi u zvaničnoj posjeti Moskvi, reagujući na izjavu predsjedavajućeg Bećirovića da Deklaracija koja je usvojena na Svesrpskom saboru "ugrožava" međunarodno pravo i reinkarnira projekat Velike Srbije.

Pratite nas i putem Vibera