Ministar odbrane Srbije

Vulin: Džaferović se najdirektnije umiješao u unutrašnja pitanja Srbije

  • 23.05.2020. 20:28

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da se predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović razgovorom sa takozvanim premijerom lažne države Kosovo najdirektnije umiješao u unutrašnja pitanja Srbije.

Vulin je naveo da je DŽaferović na taj način, još jednom, pokušao da "zabije nož u leđa" predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

On je istakao da DŽaferović ne poštuje ustav sopstvene zemlje, niti Srbe koji žive u BiH.

Republiku Srpsku će, naglasio je, smatrati kao posebnu državu, a ne kao dio BiH, dok god DŽaferović ne počne da poštuje Ustav BiH i Srbe koji tamo žive.

Prema njegovim riječima, izbor na DŽaferoviću, prenose beogradski mediji.

On je naveo da se DŽaferović "usaglašava" sa Aljbinom Kurtijem o "nekakvoj promjeni granica" umjesto da mu kaže da je politika BiH ta da ne priznaje lažnu državu Kosovo već da je Kosovo samo dio Srbije i ništa više.

Vulin je rekao da DŽaferović treba da bude zahvalan Vučiću na tome što poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, a ne da umjesto toga razgovara sa lažnim premijerima i miješa se u unutrašnja pitanja Srbije.

Iz kabineta bošnjačkog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH sinoć je saopšteno je da su DŽaferovići i Kurti telefonom razgovarali, između ostalog, o "bilateralnim odnosima i slobodi kretanja roba i ljudi" između, kako je navedeno, dvije zemlje.

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)