Potpredsjednik Vlade Republike Srbije

Vulin: Ako vam je do dejtonske BiH ili se pridružite ili se razdružite

  • 09.07.2024. 12:04

Čim nekom funkcioneru SAD pojasnim da su Srbi, bez obzira kojoj vjeri pripadali, slobodan narod koji sam odlučuje napadne me "Slobodna Bosna". A da su stvarno slobodni i da im je do Bosne trebali bi da me podrže jer branim i politiku BiH - poručio je potpredsjednik Vlade Republike Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin.

Reagujući na pisanje portala "Slobodna Bosna", Vulin je naveo da i BiH i Srbija smatraju da je Kosovo lažna država, obje zemlje odbijaju da postanu članice NATO pakta, i obe zemlje su protiv uvođenje sankcija Rusiji.

- Ali za "Slobodnu Bosnu" BiH je samo ono što nisu Srbi a politika BiH nije ono što se stvara na osnovu Dejtona već samo ono što kažu bošnjački članovi predsedništva BiH. Koliko god da se nervirate zbog slobodarskog duha Srba, dokle god je RS u okviru Dejtonske BiH, ni Sarajevo neće priznati tzv. Kosovo, BiH neće u NATO, a ni Rusiji se neće uvoditi sankcije. Zato gospodo ako vam je do dejtonske BiH ili se pridružite ili se razdružite - istakao je Vulin.

Pratite nas i putem Vibera