Predsjednik Srbije

Vučić: Srbija dogovorila skladištenje gasa sa Mađarskom

  • Izvor: ATV
  • 03.06.2022. 17:04

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da su danas završeni razgovori sa mađarskom stranom oko skladištenja velike količine gasa - 500 miliona metara kubnih i najavio da će upumpavanje gasa za Srbiju u skladišta u Mađarskoj početi u narednih 15 ili 20 dana.

- To znači 10 odsto više sigurnosti za zimu, a kupujemo i ugalj sa strane da bismo obezbijedili nedostajuće količine - rekao je Vučić je novinarima u Vranju.

On je objasnio da Srbija mora da kupi dio uglja dok ne bude mogla u domaćim rudnicima da kopa više i precizirao da se u Srbiji dnevno iskopa između 60.000 i 62.00 tona uglja, a da je zimi potrebno i do 95.000 tona uglja dnevno.

Vučić je rekao da još nema zvaničnu konačnu odluku o novom paketu sankcija EU Rusiji u vezi sa naftom.

- Vidio sam nacrt, ali ne i konačnu odluku, a to je da imate šest mjeseci da se prilagodite, ali to vam dolazi na kraj novembra i početkom decembra, kada je najgore vrijeme - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da mnogi u svijetu predviđaju da dolazi nešto poput "savršene oluje", da je Srbija zato sve što je potrebno počela da kupuje na vrijeme i izradio nadu da će Srbija moći da izdrži predstojeći period.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.