Predsjednik Srbije

Vučić: Srbi na KiM na miran način da istraju u svojoj borbi

  • Izvor: Agencije
  • 01.06.2023. 10:25

Razgovarao sam jutros sa građanima sa sjevera KiM, te ih molio da u miru istraju u borbi za pravdu, kao što su to činili i do sada, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas prije Drugog samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu u Moldaviji.

- Za nas je važno da se na KiM pokaže i ukaže, te da neki ljudi shvate da održani izbori nisu legitimni. Ne može da se  nameće nečija volja na silu. Ne mogu da uvode specijalne policijske snage, maltretiraju i progone sprski narod - ističe Vučić.

Dodaje, da današnji sastanci nisu laki.

Vučić za CNN: Srpska strana ispunila sve dogovore, Priština izbjegava jedinu obavezu

Vučić za CNN: Srpska strana ispunila sve dogovore, Priština izbjegava jedinu obavezu

- Svakako pokušaćemo da sačuvamo mir, stabilnost. Pokušaćemo da damo sve od sebe da se stvari vrate u normalu, da ne eskaliraju. Mjesecima se provocira srpski narod, ali po prvi put je to stvarno naišlo na američku osudu. Situacija je mnogo komplikovana. Ovo što se događalo prije tri dana, mi smo predvidjeli, ali nismo mogli da spriječimo, jer postoji tvrdoglavost i neodgovoronost jedne strane. Nadam se da ćemo svi zajedno da sačuvamo mir i stabilnost - zaključuje on.

Vučićevu izjavu pogledajte ovdje.


  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.