Predsjednik Srbije

Vučić: Situacija na KiM teška, nezadovoljstvo Srba dostiže vrhunac

  • Izvor: RTRS
  • 07.04.2023. 14:39

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

- Na današnjem sastanku ljudi sa sjevera i sa juga KiM pokazali bijes i ljutnju zbog rukovodstva u Prištini i ćutanja međunarodne zajednice - naveo je Vučić.

Naglasio je da je situacija na KiM teška.

- Nezadovoljstvo i bijes našeg naroda zbog kršenja i sporazuma o tablicama i svih ostalih sporazuma, kao i svakodnevno hapšenja Srba, dostiže vrhunac - istakao je Vučić.

Istakao je da traže veću podršku države Srbije.

- Saslušao sam i pokušao da objasnim u kakvoj smo situaciji i da nađemo rješenja kako bi oni lakše živjeli, a posebno su ogorčeni zbog hapšenja pripadnika srpskog naroda - naveo je Vučić na konferenciji za novinare.

Najavio je novo obraćanje.

- Imaćemo duže obraćanje sljedeće nedjelje, na Veliki četvrtak ili Veliki petak. Najprije sam imao konsultacije i razgovore sa najznačajnijim prdstavnicima Srpske liste i naših organa i predstavnika institucija i organa sa KiM. I razgovarali smo o svim problemima i bezbjdnosnoj situaciji koja je teška - rekao je Vučić.

Kazao je da je njegova ideja bila da se danas dogovore i izađu sa stavima, ali da to nije bilo moguće.

- Te sam se povukao i dogovrili smo se da zajednički nastavimo da radimo sa svim našim timovima u narednih sedam dana, da bismo mogli da izađemo sa zajedničkim saopštenjem - dodao je Vučić.