Predsjednik Srbije

Vučić: Primijećeno podizanje albanskih bajraktara iz Đakovice

  • Izvor: Agencije
  • 03.07.2024. 12:16

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se poslije sjednice proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba u kasarni "Banjica 2" u Beogradu.

"Mnogo izazova imamo, velike snage su okupljene u regionu. Mi računamo na dobru saradnju sa Kforom", kazao je Vučić, poslije sjednice kolegijuma.

"Ono što smo primijetili to je da su pojačana dejstva vazduhoplova sa posadama i besposadnih vazduhoplova i dronova u okruženju sa izviđačkim namerama prema Srbiji, bez prelaženja granice Srbije i to je iz svih smjerova u pravcu Srbije pojačano. Primijetili smo podizanje albanskih bajraktara iz Đakovice sa namjerom izviđanja pozicija vojske Srbije i švedsko-njemački avioni rade lidar snimke sa drugih teritorija koje nisu pod kontrolom vojske Srbije ali prave snimke zbog prisustva bezbjednosnih snaga Srbije", dodao je i nastavio: 

"Nastavićemo ubrzano i moraćemo da promijenimo navike, da radimo više i bolje, da budemo jasniji u poruci odvraćanja svakog potencijalnog agresora na našu zemlju. Moraće da rade bolje naše fabrike namjenske infustrije, da se bave teškim i napornim radom. Moraćemo da dalje povećavamo ljudstvo u vojsci ali ne na pozicijama sekretara već onih koji mogu da nose pušku i da pomognu zemlji".

"Mnogo novca ulažemo, primanja naših vojnika su nikad veća. Veoma značajna primanja, mnogo novca država ulaže i tražimo najveći stepen posvećenosti. Srbija želi mir, uvijek će željeti mir, a da bi ga sačuvali moramo da imamo jaku vojsku koja će da odvrati svakog potencijalnog neprijatelja", istakao je predsjednik Srbije.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.