Predsjednik Srbije

Vučić: Očuvanje bezbjednosti od presudnog značaja za Srbiju

  • Izvor: SRNA
  • 22.07.2022. 11:06

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je na jezeru Gruža pokazno-taktičkoj vježbi Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ "Gruža 2022", u kojoj je učestvovalo više od 210 pripadnika Žandarmerije i zahvalio im što su uvijek tu kada je potrebno da se zemlja sačuva i zaštiti.

"Za našu zemlju očuvanje bezednosti je od presudnog značaja. Mislim da su svi zadovoljni u Srbiji kada mogu da vide nivo spremnosti Žandarmerije", rekao je Vučić u obraćanju na završetku vježbe.

Vučić je najavio dodatna finansijska sredstva za opremu, ali i za poboljšanje životnog standarda pripadnika Žandarmerije i zahvalio im na spremnosti da uvijek budu uz svoju državu.

Pokazna vježba na jezeru Gruža predstavlja simulaciju neutralisanja terorista koji su zauzeli branu "Gruža" u Selu Pajsijevići i njenog oslobađanja.

Korišćena su specijalna i borbena oklopna vozila, kao i helikopteri "gazela" i "X145M", borbeni desantni gumeni čamci "zodijak" i desantni čamac "premaks".

Prikazan je i rad snajperskih timova, ronilačkih timova sa desantnim čamcima, upadnih timova koji su se iz helikoptera spustili na branu i izvršili upad u otvore i prostorije brane.

Vježbi je prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ostali visoki rukovodioci MUP-a.

  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 11:30 Serija: Ko te šiša (12+) (R)

    ''Serija: Ko te šiša (12+) (R)