Na aerodromu Batajnica

Vučić na prijemu dva MIG 29

  • 21.08.2018. 12:47

Na aerodromu u Batajnici danas je obavljen svečani prijem dva remontovana MIG-a 29, koje je Srbija nabavila od Rusije, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kojeg je dočekala počasna četa Vojske Srbije.

Prema nezvaničnim najavama, u okviru svečanosti mogao bi da bude izveden i probni let MIG-ova 29, koji su proteklih mjeseci modernizovani i u potpunosti pripremljeni za letove.

Događaju prisustvuju i ministar odbrane Aleksandar Vulin i predstavnici Vojske Srbije, kao i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

Remont ova dva aviona MIG-29 obavljen je u Srbiji, i od danas su u sastavu Ratnog vazduhoplovstva Srbije.

Vučić je nedavno, u obraćanju novinarima poslije pokazne vježbe gađanja iz streljačkog naoružanja u Nikincima, krajem jula, najavio da će prije kraja godine u upotrebi u Vojsci Srbije biti najmanje osam ili devet aviona MIG 29.

Vučić je dodao da će prvi put u upotrebi biti osam ili devet borbenih aviona "četiri plus" generacije.

On je tada najavio i da će Srbija nabaviti devet novih "erbasovih" helikoptera H145M, ali i još tri Mi-17 i četiri Mi-35 borbena helikoptera.

Šest MIG-ova 29, koje je Srbija nabavila u okviru vojno-tehničke saradnje sa Ruskom Federacijom, stigli su u našu zemlju u oktobru prošle godine.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je po dolasku tih aviona rekao da ćemo imati ozbiljnu eskadrilu, ubjedljivo najsnažniju u našem regionu, kao i da sa tim avionima rješavamo problem u narednih 20 godina.

Ministarstvo odbrane je, takođe, ranije najavilo da će svih 14 "migova 29" do kraja ove godine ili najkasnije početkom sljedeće biti u letnom stanju.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.

  • 01:00 Noćni program

    Noćni program