Predsjednik Srbije

Vučić: Jedna zemlja se miješala u izbore

  • Izvor: B92
  • 21.12.2023. 12:03

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o kritikama i zahtjevima opozicije da se ponište izbori.

"Gotovo nikada ne možete do perfekcije da sprovedete izborni proces. Nikada čistiji izbori, znaju oni to svi. Nikada nisam više čestitki dobio od drugih zemalja. Da, ja poštujem svaki glas. I upravo tako, biračka volja naroda biće poštovana", počeo je Vučić.

"Ja poštujem njihove glasove, 900.000 ljudi, ali poštujem i naših 1.800.000 glasova. Nemoj da se igrate kao djeca. U Beogradu nemaju primjedbu ni na jednom zapisniku. Nego gdje bi onih 40.000 glasača iz Republike Srpske? Nikada nisu u stanju da priznaju poraz. Ana je obavijestila javnost da će upasti u RIK. Ajde lijepo odrastite, spremite se. Slijede vam važni lokalni izbori u Novom Sadu, Nišu, u 44 opštine", rekao je.


Otkazi za desetine radnika: Zatvara se još jedna firma u BiH

Otkazi za desetine radnika: Zatvara se još jedna firma u BiH

Komentarisao je da su zahtjevi opozicije kao igranje djece i da traže poništavanje izbora i parlamentarnih i beogradskih.

"Oni znaju da su ovo stvarni rezultati", kazao je.

Vučić je naglasio da je opozicija govorila da mu Makron nije čestitao, a on kaže da je najljepšu, prijateljsku čestitku dobio od francuskog predsjednika.

Dodao je da mu iz regiona jedino niko iz Hrvatske nije čestitao pobjedu na izborima.

Predsjednik Srbije je naglasio da je umoran od priče o tim temama, kao i da se opozicija ponaša krajnje neozbiljno.


Definitivno: Ovi radnici u BiH sigurno dobijaju po 2.520 maraka

Definitivno: Ovi radnici u BiH sigurno dobijaju po 2.520 maraka

"Naši organi završavaju pismeno o uplivu jedne strane zemlje u naše izbore, tada ćemo cijelom svijetu pokazati kako se vrši takva vrsta miješanja u procese koji pripadaju jednoj nezavisnoj zemlji", rekao je Vučić.

Pratite nas i putem Vibera