Predsjednik Srbije

Vučić iz Njujorka: Nismo očekivali nož u leđa!

  • Izvor: Kurir
  • 21.05.2024. 18:58

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Njujorka gdje danas imao niz sastanaka pred sjednicu Generalne Skupštine o rezoluciji o Srebrenici.

Vučić je rekao da slijedi sastanak sa ruskim predstavnikom, a potom i predstavnicima Alžira i Еgipta.

"Večeras imam večeru sa našim kineskim prijateljima. Sutra imamo mnogo događaja. Ovdje radimo svoj posao koliko možemo, uprkos teškoćama i naporima. Dobili smo podatke, biće razočaravajućih vijesti po pitanju stava nekih država od kojih nismo očekivali da nam zabiju nož u leđa. Očekivali smo pritiske i promjene stavova“, rekao je on.

Kaže da će mnogi sutra da se pravdaju zašto su glasali za rezoluciju.

"Paradoks je da će Nijemci da otvore raspravu o tome. Da nam poslije Prvog i Drugog svjetskog rata Njemačka sudi uvodnim obraćanjem... Ja ću da im odgovorim. Vidim da neki pričaju već šta će raditi sljedeće vlasti, pošto hoće da budu marionete. Ja neću da pristanem na to, niti se borim za očuvanje fotelje. Ja se borim za Srbiju, kao i svi ljudi ovdje, i hvala ogromnom timu ljudi“, rekao je Vučić.

Skandalozna odluka: Nijemci imaju uvodnu riječ o rezoluciji o Srebrenici

Skandalozna odluka: Nijemci imaju uvodnu riječ o rezoluciji o Srebrenici

Vučić dodaje da su vrlo prljavu ulogu u svemu odigrali crnogorski amandmani, i da je to rađeno po nečijem nalogu.

"Mislili su da smo glupi, i da bi svako prihvatio da ima izgovor pred građanima, da kaže da sada imamo amandmane i da nismo kolektivni krivci. Vin-vin situacija. Oni ne razumiju da mene nisu time kupili. Mislili su da ću prihvatiti ono što mi je lakše da očuvam vlast, ali ja to nikada nisam radio“, istakao je on.

"Poziv institucijama i građanima da 23. maja istaknu zastave Republike Srpske"

Vučić kaže da nam ne preostaje ništa drugo osim da imamo vjeru u sebe i u Boga.

"Vidim da sam zbog toga posebno napadan sa različitih strana. Hvala ljudima u Srbiji koji su se ujedinili. Nikada se nisam osjećao ponosnije. Ja sada kada slušam objašnjenja zašto će neke zemlje glasati za, samo se osmijehnem i odem dalje. Mi smo se suprotstavili najmoćnijim silama. Odgovorićemo hrabro i istinito“, poručio je Vučić.

Pratite nas i putem Vibera