Ministar odbrane Srbije

Vučević: Situacija na Kosovu kompleksna, pogoršanju doprinosi Priština

  • 22.02.2024. 22:01

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je na sastanku sa predstavnicima Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove da je bezbjednosna situacija na Kosovu i Metohiji kompleksna, a da pogoršanju doprinosi mnoštvo iracionalnih odluka prištinskih vlasti i konstantna primjena mehanizama sile.

Vučević je naglasio da Srbija principijelno zastupa stav o suverenitetu svake države i privržena je poštovanju načela teritorijalnog integriteta i političke nezavisnosti.

"Srbija je posvećena mirnom rješavanju svih pitanja kroz razgovore sa Prištinom i puno poštovanje Rezolucije Savjeta bezbjednosti UN 1244 i Vojnotehničkog sporazuma i odlučna da u skladu sa osnovnim principima međunarodnog prava zaštiti svoj suverenitet i bezbjednost građana“, rekao je Vučević, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Predstavnici Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove izrazili su nadu da se saradnja sa Srbijom biti podignuta na viši nivo u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina