Predsjednik Vlade Srbije

Vučević: Podrška rezoluciji o Srebrenici ne doprinosi dobrobiti regiona

  • Izvor: SRNA
  • 31.05.2024. 14:23

Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević iskazao je nezadovoljstvo zbog opredjeljenja Japana da podrži rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN i poručio da takav stav ne doprinosi pomirenju i učvršćivanju dobrih odnosa u regionu.

Vučević je sa ambasadorom Japana u Srbiji Akirom Imamurom razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i partnerstvu u okviru zajedničkih projekata dvije zemlje.

On je naglasio da je Srbija veoma zainteresovana za japanske investicije u oblasti automobilske, hemijske, farmaceutske i IT industrije, kao i ulaganja u oblasti zaštite životne sredine i kulture.

Imamura je rekao da Japan nastoji da njeguje dobre odnose i bude podrška stabilnosti i prosperitetu Srbije i zahvalio za podršku Vlade Srbije bilateralnoj ekonomskoj saradnji koja, kako je ocijenio, sve više dobija na intenzitetu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ambasador Japana čestitao je Vučeviću na novoj funkciji i izrazio uverenje da će i u toku njegovog mandata biti nastavljena saradnja na realizaciji zajedničkih investicionih projekata u obostranom interesu, dodaje se u saopštenju. 

Pratite nas i putem Vibera