Osumnjičen Vuk Vučinić

Veličkovića najbolji prijatelj namamio u kuću užasa: Ubijen je na monstruozan način

  • 17.03.2021. 09:04

Gorana Veličkovića Goksija, koji je ubijen 3. avgusta prošle godine u kući strave u Ritopeku, u ruke Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mareta doveo je jedan od njegovih najboljih prijatelja, osumnjičeni Vuk Vučinić, otkriva Kurir!

U naredbi za sprovođenje istrage protiv ove kriminalne grupe, navodi se da je Vučinić namamio Veličkovića da se nađu u Višegradskoj ulici u Beogradu, kod jedne privatne klinike.

Bezobzirna osveta

- Sumnja se da je Veličković pristao da dođe na odredište, jer je vjerovao Vučiniću, s kojim je neko vrijeme bio nerazdvojan. Bili su najbolji prijatelji. Vučinić je uhapšen istog dana kada i Belivuk, 4. februara, i njemu se na teret stvalja ubistvo nekadašnjeg prijatelja - kaže izvor Kurira upoznat sa istragom. Belivuk i Miljković su, kako sumnja tužilaštvo, poznanstvo pripadnika svoje kriminalne grupe i Veličkovića, iskoristili kako bi ga namamili, a potom i ubili.

Navodno, motiv je bio to što su sumnjali da Veličković sarađuje sa suprotstavljenom kriminalnom grupom.

- Vučinić je pozvao Goksija da dođe na parking u Višegradskoj. Prešli su u "smart" kojim se Vučinić dovezao. U ovom automobilu, koji je policija zaplijenila u noći hapšenja kriminalne grupe na Rudniku, navijač je posljednji put snimljen živ i to kamerama za video-nadzor. Vučinić ga je potom odvezao do kuće u Ritopeku, koju je ova grupa koristila za brutalne likvidacije. Po dolasku u kuću, Belivuk, Miljković i nekoliko nezpoznatih osoba, iz bezobzirne osvete, kako se sumnja, danima su mučili, a potom i ubili Veličkovića - dodaje izvor i podsjeća da automobil "smart" jedan od dokaza u rukama istražitelja.

Sumnja se da su Veličkovića mučili na najmonstruoznije načine, navodno tražeći da im otključa svoju Skaj aplikaciju. Kada su dobili šta su željeli, navodno su mu odrubili glavu, a monstruozne fotografije poslali muškarcu za kog su sumnjali da je njegov šef, a koji je blizak škaljarskom klanu.

- Tragove zločina i Goksijevu garderobu pokušali su da unište kiselinom - dodaje sagovornik.

Navijačka grupa

Istražitelji vjeruju da prijateljstvo pokojnog Veljičkovića i uhapšenog Vučinića, datira još iz perioda kada su obojica bila u Partizanovoj navijačkoj grupi koju je predvodio Miloš Radisavljević Kimi. Navodno, Vučinić se kasnije priklonio Belivuku.

- Sukob između Belivuka i Kimija usijanje je dostigao 2017, poslije tuče na tribinama u kojoj su učestvovali i navijači iz Splita - podsjeća izvor.

Kriminalna grupa, podsjetimo, osim za ubistvo Veličkovića sumnjiči se i za likvidacije Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića, a sumnja se da grupa stoji iza još teških zločina i najmanje 10 nestanaka muškaraca.

Tagovi: