Srbija

Vanredna odbrana od poplava na Limu i u slivu Zapadne Morave

  • Izvor: SRNA
  • 17.12.2022. 17:35

Vanredna odbrana od poplava u Srbiji je proglašena na Limu kod Prijepolja i na slivu Zapadne Morave zbog porasta vodostaja.

"Na osnovu hidrološke situacije i trenutnih vodostaja na rekama proglašena je vanredna odbrana od poplava na vodnoj jedinici `Lim-Prijepolje` u dužini od 2,4 kilometra i redovna odbrana na vodnoj jedinici `Ibar-Kraljevo, Novi Pazar` na slivu Zapadne Morave", saopšteno je iz preduzeća "Srbijavode".

Iz tog preduzeća naveli su da je usljed padavina u Crnoj Gori, odakle se izliva Lim, došlo do porasta vodostaja, a prema najavljenom prestanku padavina u Crnoj Gori očekuje se i opadanje vodostaja.

Na rijeci Lim u Prijepolju i dalje je postavljen mobilni sistem za odbranu od poplava.

Vodotoci u Zapadnoj Srbiji su u stagnaciji ili opadanju i trenutno nema registrovanih padavina.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ne očekuju se nove padavine na teritoriji Srbije, kao ni dalji porasti vodostaja i nema opasnosti od izlivanja.

"Službe `Srbijavoda` i nadležna vodoprivredna preduzeća prate kretanje promena nivoa voda, kao i promene stanja na odbrambenim linijama na područjima gde su evidentirana kritična mesta i područjima gde su u toku sanacioni radovi, a po potrebi biće angažovani dodatni timovi i mehanizacija", navedeno je u saopštenju tog preduzeća.

U Zapadnoj Srbiji trenutno nema padavina i registrovana je stagnacija ili pad vodostaja.

Tagovi:
  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Serija: Ko te šiša (12+) (R)

    '''Serija: Ko te šiša (12+) (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film (R)

    ' ''Film (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.