Sastanak Brnabićeve sa Židanom

Uvođenje taksi negativno utiče na regionalnu stabilnost

  • 12.12.2018. 21:26

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić i predsjednik Skupštine Slovenije Dejan Židan saglasili su se da novonastala situacija, uzrokovana uvođenjem taksi Prištine na robu iz centralne Srbije i BiH, negativno utiče na regionalnu stabilnost i da je neophodno ukidanje taksi kako bi se stvorili uslovi da se Beograd i Priština vrate za pregovarački sto.

Brnabićeva je tokom razgovora upoznala Židana o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i reformama koje Srbija sprovodi na putu ka članstvu u EU, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima. 

Na sastanku je razgovarano i o nastavku bilateralne saradnje, ekonomskim odnosima Srbije i Slovenije, kao i o predstojećoj posjeti predsjednika Slovenije Boruta Pahora Srbiji, prenijeli su beogradski mediji. 

Brnabićeva je izrazila zadovoljstvo uspostavljenom sadržajnom bilateralnom saradnjom Srbije i Slovenije i ocijenila da bi najavljena posjeta Pahora Srbiji doprinijela daljem unapređenju političke saradnje. 

Ona je istakla dobre rezultate do sada održanih zajedničkih sjednica dvije vlade i najavila održavanje sljedeće sjednice tokom 2019. godine, navedeno je u saopštenju.