"Vino Župa"

Tragedija u Aleksandrovcu, radnik vinarije pronađen mrtav na dnu bureta

  • Izvor: Kurir
  • 03.08.2022. 16:40

Milen L. (58) poginuo je, dok je njegov kolega I.Đ. (38) zadobio povrede u nesreći koja se dogodila u vinariji "Vino Župa" u Aleksandrovcu sredinom juna, a protiv direktora te firme, J. R., podnijeta je krivična prijava, saznaje Kurir.

Podsjetimo, dvojica radnika završili su na dnu betonske cisterne za vino kad su se okliznuli i pali, tom prilikom jedan od radnika preminuo je, dok je drugi sa povredama prevezen u bolnicu.

Osnovno javno tužilaštvo u Brusu povodom ovog slučaja saopštilo je i istaklo da je podignuta krivična prijava, ali da se radi na utvrđivanju činjenica tog događaja.

- Povodom Vašeg zahtjeva za pristup informacijama od javnog značaja, a radi dostavljanja informacija o toku postupka u vezi događaja od 16.06.2022. godine u preduzeću AD "Vino Župa" kada je došlo do smrti jednog radnika obavještavamo vas da je od strane Odjeljenja inspekcije rada Kruševca podnijeta 19.07. 22 krivična prijava protiv J.R. direktora u preduzeću AD Vino Župa iz Aleksandrovca zbog krivičnog djela teška dela protiv opšte sigurnosti, mada je i od strane tužilaštva odmah nakon događaja formiran predmet radi utvrđivanja svih činjenica navedenog događaja - stoji u saopštenju OJT i nastavlja se:

U toku je preduzimanje dokaznih radnji radi utvrđivanja svih činjenica događaja od datuma u preduzeću AD Vino Župa, kada je došlo do smrtne povrede na radu jednog radnika i do povrede drugog.

(Foto: Kurir)

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča (R)

    '‘Narod priča (R)i (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.