Incident

Srpski dječak napadnut na Vaskrs

  • Izvor: Agencije
  • 25.04.2022. 18:20

Trinaestogodišnji dječak srpske nacionalnosti S.M. napadnut je na najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs u selu Babin Most u opštini Obilić na Kosovu i Metohiji.

Njega je sinoć ispred kafića napala i vrijeđala grupa od desetak starijih mladića albanske nacionalnosti.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, slučaj je prijavljen policiji, a roditelji dječaka do kasno u noć su davali iskaz u policijskoj stanici u Obiliću.

Predsjednik Privremenog organa opštine Obilić Goran Dančetović upoznat je sa slučajem i na raspolaganju je porodici dječaka za svu neophodnu pomoć i podršku.

Iz Kancelarije za KiM upozoravaju da ovaj napad, do koga dolazi baš na najveći pravoslavni praznik Vaskrs, pokazuje da Srbi na Kosovu i Metohiji ne mogu bez bojazni da obilježe ni najveće praznike, već treba da strahuju za djecu i njihovu bezbjednost.

Ovakvi incidenti, sa, kako se navodi, očiglednom etničkom motivacijom, posljedica su antisrpske retorike Prištine i Aljbina Kurtina, koji generiše otvorenu mržnju prema svemu srpskom.

I o ovom incidentu Kancelarija za KiM će obavijestiti međunarodne predstavnike koji imaju mandat da Srbima na KiM garantuju bezbjednost.


Tagovi:
  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 19:52 Bez komentara

    Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.