Saopšteno

Srpska lista: Prijetnje Svećlje neće uplašiti nijednog Srbina

  • Izvor: SRNA
  • 22.12.2022. 21:22

Srpska lista saopštila je da ovih dana sve više do izražaja dolazi nemoć i nervoza ministra unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjala Svećlje, koji je izjavio da će kosovska policija ukloniti barikade koje su postavili Srbi sa sjevera Kosova i Metohije, ukoliko to ne uradi KFOR.

- Nakon što je, zahvaljujući svojim safari posjetama sejveru Кosova i Metohije i divljanju svojih specijalaca doveo do usijanja situaciju na terenu, a srpski narod primorao da se brani na barikadama, on nastavlja sa lažnim optužbama protiv Srba, posebno protiv potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića - saopšteno je iz Srpske liste.

Oni ukazuju da su prijetnje koje, kako kažu. uplašeni Svećlja upućuje Radoičiću, smiješne i neće uplašiti ni njega ni bilo kog Srbina na barikadama.

Srpska lista napominje da prijetnje i uvrede koje ovih dana Svečlja upućuje liderima Srpske liste najbolje oslikavaju antisrpski karakter vlade Aljbina Кurtija.

Svećlja je rekao da su barikade na sjeveru Кosova i Metohije izgubile smisao i da se privodi kraju čekanje da ih КFOR ukloni.

- КFOR već neko vreme traže da oni koji su postavili barikade sami ih uklone. Sada čekamo da ispune svoju obavezu... Ali, čekanju je kraj. Ako se to ne dogodi, imamo kapacitet da to uradimo sami - rekao je Svećlja.

On je rekao da je dobro zdravstveno stanje uhapšenog bivšeg policajca Dejana Pantića, te da je na adekvatnom liječenju.

- Uputili smo zahtjev partnerima da on bude prebačen u pritvorske centre iz policijske stanice. Uklanjanje barikada bi omogućilo njegov lak i siguran transfer - rekao je Svećlja.